Bogdan Đurđić (©MN Press)
Bogdan Đurđić (©MN Press)

Hrabra Zvezda razapela Marselj, ali izostao je završni udarac: Hrvat sprečio iznenađenje na Dorćolu

Vreme čitanja: 3min | uto. 25.01.22. | 21:06

Mirko Vičević debitovao u Ligi šampiona porazom, crveno-beli prokockali tri gola prednosti - 11:8

Jedno spektakularno poluvreme nije dovoljno da bi se dobio Marselj, lider Grupe B uz Pro Reko. Letela je Zvezda u prvom poluvremenu, stavljala je Francuze na muke i grabila ka velikom trijumfu. Stojeće ovacije na bazenu “Milan Gale Muškatirović” za Ivana Basaru i saigrače kao da su poremetile crveno-bele. Pokazala je Zvezda dva lica na startu drugog kruga Lige šampiona, ali i da briljantna partija u večitom derbiju nije slučajnost, već da je pomak pod komandom Mirka Vičevića ostvaren - 11:8 (1:3, 3:4, 4:0, 3:1).

Perfektno prvo poluvreme odigrali su vaterpolisti Zvezde, a prednjačio je Ivan Basara. Bili su crveno-beli tačni kao sat, kako u napadu, tako i u dobrani. Dva fantastična šutera u izostanku Gavrila Subotića sa jedne - pauzirao zbog povrede - i Andrije Prlainovića sa druge strane - doputovao sa ekipom, ali je zbog bolesti preskočio meč - izbila su u prvi plan. Vodili su rat Ivan Basara i Ante Vukičević, raspucavali su se i postigli nekoliko spektakularnih golova.

Izabrane vesti

Hrvatskog vaterpolistu nije od starta krenuo šut, prve dve strele nisu pocepale mrežu gola koji brani Vladimir Mišović, ali je Marselj upravo njegovim golom zaustavio prvi veliki nalet crveno-belih. Briljirala je Zvezda početkom prvog kvartala, podsetila je na izdanje u večitom derbiju kada je agresivnom odbranom pojela Partizan. A, i tada je prva violina u crveno-belom taboru bio Basara.

Pokrenuli su Basara i Marko Radović domaćina, povela je Zvezda 3:0, a levo krilo pokazalo je da raspolaže razornim udarcem kada se uvuče u sredinu, napravi nekoliko finti i levicom zategne u stilu Dušana Mandića. Vratio se Marselj u igru preko Vukičevića, kojem nije manjkalo motiva u duelu sa Beograđanima. Nadmetao se sa Ivanom Basarom, koji je dobio prvo poluvreme, ali ne i bitku.

Ivan Basara (©MN Press)Ivan Basara (©MN Press)

Dok je imao snage Ivan Basara, igrala je i Crvena zvezda. Kada se ugasio naajbolji strelac crveno-belih, raspala se i igra. Pod konstatnim pristiskom igrao je Basara, izvlačio je ono najbolje u prvom poluvremenu, tresao je mrežu i imao sjajnu asistenciju za Vuka Milojevića... Ali, u nastavku je pao kao i ceo Zvezdin tim.

Počela je Zvezdina igra da puca po svim šavovima posle vođstva od 7:4 na poluvremenu i stojećih ovacija. Imao je mnogo toga pozitivnog da vidi Dejan Savić u prva dva perioda, ali i crnu rupu u trećem kvartalu, koja je usisala Zvezdu. Srljali su crveno-beli iz greške u grešku, bilo je evidentno da im nedostaje snage i da fizički u drugom poluvremenu ne mogu da se nose sa Marseljom.

Vuk Milojević (©MN Press)Vuk Milojević (©MN Press)

Oslobodili su se gosti, zatvorili su Ivana Basaru, primorali ga na greške, a odsekli su i centre. Saradnja bekova sa Stefanom Pješivcem i kapitenom Milošem Vukićevićem nije bila plodonosna kao u prvom poluvremenu. Završili su crveno-beli treću deonicu bez postignutog gola, a kada su Toma Vernu i Ante Vukičević svezali dva gola početkom četvrtog perioda, postalo je jasno da crveno-beli neće izbeći poraz na debiju Mirka Vičevića u Ligi šampiona.

Ante Vukičević je posle dva promašaja na startu sve pogodio. Završio je meč sa pet golova na svom kontu i šutem iz igre 5/7. Toma Vernu jedini je još u Marselju postigao više od jednog gola - pucao 2/2 - dok je na čelu liste strelaca kod Zvezde bio Ivan Basara sa tri gola.

LIGA ŠAMPIONA - 8. KOLO

Utorak

GRUPA B

18.00: Hanover - Steaua Bukurešt 13:12

19.00: Špandau - OSC Budimpešta 11:12

20.00: Crvena zvezda - Marselj 8:11

Pro Reko - Jug Dubrovnik 10:0 (službeni rezultat)


Sreda

GRUPA A

19.00: Jadran Split - Breša

19.00: Ferencvaroš - Dinamo Tbilisi

19.45: Novi Beograd - Barseloneta

20.30: Radnički - Olimpijakos



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara